Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/10/2011


Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.  ΞΑΝΘΗΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                                                                            
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΞΑΝΘΗΣ                                                                      




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη σχολική χρονιά το Υπουργείο Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υποβαθμίζει τη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, ενώ τελειώνει και ο δεύτερος μήνας απο την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2011-12, στα σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.) Ξάνθης, τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.), υπάρχει σοβαρή έλλειψη διδακτικού προσωπικού και παραμένουν αδιάθετες διακόσιες ενενήντα οκτώ (298) διδακτικές ώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ώρες πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Πέραν του ότι συνολικά οι μαθητές της Τ.Ε.Ε. αντιμετωπίζονται σαν δεύτερης κατηγορίας, ειδικά οι τελειόφοιτοι της Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. βρίσκονται σε δυσχερή θέση διότι με ευθύνη του Υπουργείου θα υστερούν ως προς τους συνυποψήφιους τους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Απ’ ότι φαίνεται και παρά τις όποιες εξαγγελίες – δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της Υπουργού, για την αναβάθμιση της Τ.Ε.Ε., ¨Πρώτα ο Μαθητής¨ της πλήττετε από την οικονομική ύφεση που μας ταλαιπωρεί και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαίδευση.
Ας σταματήσει η Υπουργός μας να κατηγορεί εκπαιδευτικούς και μαθητές για την απώλεια διδακτικών ωρών. Η ίδια είναι αποκλειστικά υπεύθυνη.
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των διδακτικών ωρών.

Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ξάνθης

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         
           ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ    ΑΝΕΣΤΗΣ                                           ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ΛΑΖΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου